Monday 17 November 2008

17 Νοέμβρη, a day to remember και η πληθώρα σαχλαμάρας και αγωνιστικής τηλε-αηδείας...


...όχι όλοι βέβαια.

Π.χ. μεταξύ άλλων σκουπιδιών, η ετ-3 το πρωί είχε σύντομο πρόγραμμα για το πολυτεχνείο της Θεσ/νίκης.

Αναφερόμαστε βέβαια στα γεγονότα της εβδομάδας 12-18 Νοεμ. 1973. Οπότε και ξεκίνησε στα σοβαρά η αντίστροφη μέτρηση για τη χούντα.

Ή, ακριβέστερα, μας (μου) μπήκε η αίσθηση ότι κάτι πάει να αλλάξει -- σίγουρα θα αλλάξει κάπου στο μέλλον. Δηλαδή υπήρχε διάχυτη η αίσθηση ότι κάτι θα γίνει, δεν μπορεί... Άσχετα με τα αποτελέσματα και τα γεγονότα της 18-19/11, νιόθαμε ότι κάτι παίζει.

Ήμασταν γύρω στα 15-16 τότε και γλιτώσαμε τα δύσκολα γιατί είμασταν μικροί, άβγαλτοι και... τυχεροί!


Εν πασει περιπτώσει, αυτή η πολιτικοποίηση και οι ψυχο-πένητες πολιτκοί και σχολιαστές έχουν ένα καλό: με πάτημα ενός κουμπιού φέυγουν από την οθόνη.
Βαρεθήκαμε τους βαθύπλουτους πολιτκούς που ψόφο δεν έχουν και οικειοποιούν τα γεγονότα και βαρεθήκαμε τις καλλονές με βυζί ημιέκθετο που έχουν άποψη...

Προβάλλετε το βυζί σας, τηλεκόριτσα, όχι τη σκέψη! Να γιορτάσουμε μαζύ άλλη μία νίκη της ύλης επί του πνεύματος: 17 Νοέμβρη είναι!

Friday 14 November 2008

Που πάμε χωρίς βαρβάρους, ρεεεεεε;;;

Ευτυχώς, πουθενά. Οι έλληνες δε ζούμε χωρίς βαρβάρους. Παλιά είχαμε τη χούντα. Καλή υπόθεση αυτή, μεραγκλαντάν σύμβολο καταπίεσης και έμπνευση αντίθεσης -- πλην όμως άβολη, διότι αυτοί σπάζαν στο ξύλο, ήταν και γουρούνια άμα λάχει (ιτς τρου, ήμουν κι'εγώ εκεί).

Όμως τους ξεφορτωθήκαμε αυτούς, Δόξα τω Θεώ.

Εκτοτε είμαστε σε συνεχή αναζήτηση του κακού -- δή μπαντ γκάϊς -- οι οποίοι αποτελούν μοναδικό και αναλοίωτο παράγοντα σταθερότητας των Ελλήνων. Που θα εκφραστεί η αγωνιστική μας ενέργεια, η εναντίωση μας στην εξουσία, τα συμπλέγματα αυτο-ολοκλήρωσης που δεν τελέστηκε ποτέ και δεν πήγαμε και ποτέ στο ψυχίατρο για να το ξεπεράσουμε...

Τώρα που ακόμη και ο αντι-αμερικανισμός πέθανε;

Με γνώμονα το δικό σας μόνο συμφέρον, η ελληνική τιβί φιλοτέχνησε εχθρό ολκής: τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!

Οι τράπεζες φταίνε γιά όλα! Όλοι είμαστε ενάντια στην προκλητική και αντιλαϊκή τους κερδοσκοπία αλλά αυτές, ανένδοτες! Όπως είπε και παρουσιαστής ΕΡΤιτζής, όλοι έχουν ξεσηκωθεί αλλά αυτές, τίποτα!!

Δηλαδή στους όλους δεν συμπεριλαμβάνονται οι άνθρωποι των τραπεζών;

Εμείς στην Ελλάδα έχουμε ανάγκη από κάποιο να αναλαμβάνει το έργο καταπίεσης μας και συγχρόνως να φέρεται ως υπεργολάβος των επαναστάσεών μας.



{Ούτως ή άλλως, οι τράπεζες στην ελλάδα κάνουν ο τι γουστάρουν και καλοσύνη τους που τα %τόκια είναι εκεί που είναι (εγώ θα έπαιζα τουλάχιστο 2 μονάδες πάνω από αυτούς -- οι έλληνες είναι κουτοπόνηροι και εν πολλοίς κουτο-ορνίθια πελάτες.}

Tuesday 4 November 2008

Τα χρήματα του CEO του ΟΠΑΠ και τα σαχλοκούδουνα της κακομοιριάς


Ανεφέρθη μείζον θέμα ότι ο Δ Σ του ΟΠΑΠ Κος Χατζηεμμανουήλ, αμοίβεται με το ποσό των 500.000 ευρόπουλων ετησίως. Ο όμιλος ΟΠΑΠ έχει ετήσιο τζίρο €: 5,1 δισ. (2007). Είναι 1η εταιρία του κλάδου στην ΕΕ και 3(;) διεθνώς. ΧΑ και Nasdaq.

Χμμμ:
εκ τούτων των ολίγων δεδομένων κατ'αρχάς προκύπτει ότι ο Κος Χ'εμμανουήλ ή είναι ήδη πολύ πλούσιος και δουλεύει για χόμπυ, ή λίγο μαλάκας και τον δουλεύουν.

Δηλαδή καλέιται να μανατζέρει το μαγαζί αυτό, να στέκει μπροστά σε επενδυτές /μετόχους, να χειρίζεται τους πολιτικούς λελέδες και τους πολιτικούς με τη πολιτική δυσωδία τους ("βόλεψε το παιδί βρε Χρήστο, ξέρει 3 γλώσσες, έχει και λόουερ... πολύ καλό παιδί" ρε άει γαμήσου)...
Και λέμε τώρα, 500χιλιάρικα είναι το 0,0001 του τζίρου του μαγαζιού. Μείον ο φόρος εισοδήματος, μείον ο φόρος ΙΚΑ, μείον ο φόρος κατοχής ακινήτου, μείον κλπ, €: 306.000.
Μη ευκαταφρόνητο ποσό, έτσι; όμως ρετιρέ στο Κολωνάκι αγοράζει; Όχι.
Γράφτον.


Πιο πολλά και σοβαρά λεφτά βγάζει, π.χ. ένας πολιτικός, ένας βουλευτής και άλλα παρόμοια δημιουργικά και εξόχως εποικοδομητικά επαγγέλματα.
Λένε στη Βουλή των Ελλήνων πολλοί βουλευτές του Πασόκ ότι είναι πρόκληση ένας τέτοιος αριθμός (πόσο στοίχημα ότι είπαν "νούμερο" κι'όχι το ελληνικό αντίστοιχο;; Γιατί είναι νούμερα).
Ενώ το σπίτι του Κου Παπανδρέου, αξίας €: 3,5 εκατ. δεν είναι. Ο γάμος του Πασοκομήτσου προ λίγω ετών εν Παρισίοις, αξίας λίγο παραπάνω απ'ότι λέγεται ότι βγάζει ο Χ'εμμανουήλ σε δύο χρόνια, είναι ΟΚ! Και όλα αυτά με το μισθό του βουλευτή;;; Ή από αναπάντεχη κληρονομιά της θείας στο Σικάγο; ή της συζήγου;

Ρε μας δουλεύουνε, ρεεεε!