Monday 6 April 2009

Μια υπηρεσία που λέγεται Γενική Γραμμ Φορολογικών και Τελωνειακών.... Και τα ποδήλατα

Δεν είναι πλάκα του Τενεσή Ουίλιαμς, είναι εφιάλτης του απανταχού έλληνος.

Όμως, η μεγάλη αποκάλυψη (1 χρόνο αργότερα) έπεται:
  • Η αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι τουλάχιστο ένα άτομο στο σύγχρονο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομίας + Οικονομικών γνωρίζει, τουλάχιστο κατά τι, την γραφήν και την ανάγνωση της νεο-ελληνικής γλώσσας.

Δεύτερη αποκάληψη: αν διαβάστε το κείμενο (μη το διαβάστε, τις συνήθεις σαχλαμάρες περιέχει, γιαυτό το διαβάζω εγώ για όλους) μαθαίνουμε ότι οι άγγλοι παρανομούν με χαμηλή φορολογία και στηρίζοντας τα ποδήλατα και συμπεραίνουμε ότι τα ποδήλατα είναι είδη πολυτελείας. Ενω, π.χ. τα ελληνικά εναέρια ταξίδια δεν είναι, ούτως λοιπόν χρηματοδοτείτο η Ολ. Αερο. για ~632 χρόνια.

Που είναι άλλωστε. Είδη πολυτελείας. Τα ποδήλατα.
Διότι, εμφανώς:
  • επιβαρύνουν την οικονομία με την μη χρήση καυσίμων. Άρα η συμβολή των στους φόρους καυσίμων είναι μηδέν. Αντιπατριωτικό εν καιρώ κρίσης.
  • Επιβαρύνουν τα ΜΜΜ καταλαμβάνοντας χώρο αλλά μη πληρώνοντας εισητήριο -- κυρίως τα αναδιπλούμενα αλλά ποδ/τα είναι κι'αυτά.
  • Καταλαμβάνουν χώρο στους δρόμους δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία του εν ελλάδι σκοπούμενου μέσου μεταφοράς (γενικώς το αυτοκίνητο, ειδικά όμως η τζιπούρα μάρκας Πόρσε μοντέλλο "Μπούκοβο").
  • Αυξάνουν την εγκληματικότητα, επιβαρύνοντας συνάμα και το έργο της αστυνομίας, προκαλώντας και προτρέποντας στη κλοπή κάθε αδύναμο χαρακτήρα. Τα επακόλουθα είναι
Ευτυχώς που η Ελλάς αντιλαμβάνεται την μεγάλη συμβολή του αυτ/του και το υποστηρίζει σθεναρά από τη μία, αλλά και αντιτίθεται με κομψότητα στις ξενόφερτες αυξανόμενες υπερ-ποδηλατικές τάσεις και που απειλούν με τις εν ονόματι των δημιουργούμενες (εν πολλοίς, ανατρεπτικές) ομάδες.


Τώρα, για ν'αχω καλό ερώτημα (νεοελλην: "γκουντ κουέστιον") ποιό αναδιπλούμενο ποδήλατο να πάρω, που στα €: 450 υπάρχει ένα με απ'όλα στον Ντεϊχον Ελλάς, αλλά κι'ενα 400 λιριά στου "φόλντινγκ μπαϊκς" στην αγγλία (εκεί που δε ξέρουν από ΦΠΑ και χρηματοδοτούν παράνομα την ιμπεριαλιστική βιομηχανία του ποδηλάτου). Το ένα 20-αρι το άλλο 16-άρι...

Βέβαια το ποδηλατοθέμα θέλει προσοχή μη με σταμπάρουν τα παιδιά της ΚΥΠ ως τρομοκράτη... Έχω κι'ένα παιδί...

Στην Ελλάδα όλο άσχετους βρίσκεις στις καίριες θέσεις. Πως γίνεται;;;

(Εν τάξει, έβαλα την αρχαία Ελλάδα -- πλην όμως, γι'αυτή είμαστε εθνικά περήφανοι. Εν αντιθέσει με την σύγχρονη εκδοχή της Ελλάδας)

Η απάντηση στην ερώτηση είναι απλή.

ΔΕΝ είναι διότι λείπουν αξιόλογοι άνθρωποι από την Ελλάδα¨

ΔΕΝ είναι διότι δεν είναι διαθέσιμοι αξιόλογοι άνθρωποι για δημόσιες, ή θέσεις με πολιτική δύναμη¨



Είναι
διότι οι ικανοί άνθρωποι κρίνονται κατ'ουσίαν ακατάλληλοι, λόγω προσαρμοστικότητας.

Εξήγηση:
*
Οι κοινώς θεωρούμενοι "αξιόλογοι" άνθρωποι (δηλ με κοινωνική και επιστημονική μόφωση, συνείδηση και καλό επαγγελματικό υπόβαθρο) συνήθως είναι και πνευματικοί άνθρωποι.
*
Οι έχοντες πολιτικήν δύναμη στην Ελλάδα καλούνται -- ου μην αλλά επιλέγονται για -- να μεσολαβούν ώστε οι γνωστοί να παίρνουν δουλειές από το Δημόσιο. Δηλαδή στην Ελλάδα στίνουμε δουλειά εφ'ώ και εάν έχουμε άτομο ικανό να μας δώσει Δημόσιο χρήμα.
* Οι πνευματικοί άνθρωποι σπάνια / ποτέ δεν θα είναι έτοιμοι για ρεμούλα.
* Άρα οι "άξιοι" δεν είναι κατάλληλοι για καίριες θέσεις παρά τα φαινόμενα, διότι υστερούν στις πρώτες τη τάξη δεξιότητες
που απαιτούνται για τις θέσηεις αυτές.

Κακώς λοιπόν οδύρεται ο κάθε τηλε-σκουπίδη παρουσιαστής, οι άλλοι πολίτες, ξένοι, ημεδαποί και κατοικίδια ζώα... Θα θέλαμε... αλλά δυστυχώς δεν κάνουν για τις θέσεις αυτές όπως τις έχουμε προδιαγράψει!

ΟΕΔ