Tuesday 14 July 2009

The People Bow & Pray to the Neon God They Made...

Τίτλος από παλαιόν άσμα του γνωστού αοιδού Παύλου (Πωλ) Σάϊμον, εισέτι επίκαιρον εν ελλάδι -- πλην με αλλαγές στο υμνούμενο αντικείμενο.

Αντί του πλαστικού περιβλήματος του φωτιστικού στοιχείου, εμείς προτιμούμε το μεταλλικό και άκρως επιβλητικότερο έργον μηχανολογικής τέχνης της εταιρίας Πόρσε, με κωδικόν προϊόντος "Καγιέν":



Opposite lies the Neo-Hellenic dream. (Εναντι κείται το όνειρο του+της νεο-ελληνάρα)






Εδώ που τα λέμε, η Ελλάς είναι η χώρα που, μέσα σε 40 χρόνια πήγε από το χωματόδρομο στο Porsche Cayenne!

Express!
Direct!

Χωρίς να περάσει από εκβιομηχάνηση, δημιουργία εργασιακής υπεραξίας, πάλη των τάξεων κλπες ξενόφερτες φράγκικες σαχλαμάρες... Απλά. Μάγκικα και ελληναρικά.

Με εθνική δανειοδότηση και απορρόφηση μέρους των ευρω-κοινοτικών επιδοτήσεων*.


Ουδείς άλλος το έχει πετύχει αυτό (ίσως η Ταϊλάνδη; δεν το γνωρίζω).


Τον λογαριασμό βέβαια θα τον πληρώσουν τα παιδιά των ελληνάρων.
Άρα, ως ελληνάρες που σεβόμαστε τον εαυτό μας, έχουμε μετακυλήσει τας ευθύνας. Στα παιδιά των άλλων, βέβαια, όχι στα δικά μας... Ως εικός....

Άλλωστε, αν δεν ήταν γι'αυτό, τι τα κάναμε, οι ελληνάρες, τα παιδιά -- αν δεν είναι για να δείξουμε και πόσο μάγκες είμαστε (οι αρσενικοί) και πόσο παιχνιδιάρες, γόνιμες κι'ολοκληρωμένες είμαστε (οι θηλυκές);;;


Εγώ πάντως που δεν έχω ούτε σπίτι, ακίνητη περιουσία από τον παππού, ούτε Καγιέν..: ως απροίκιστος και απροκάλυπτα α(πο)τυχήσας λοιπόν, φρόντισα ώστε τα δικά μου παιδιά καλού κακού να έχουν κι'άλλη υπηκόοτητα για να την σκαπουλάρουν σαν κύριοι αν κι'όποτε χρειαστεί...



Αμην λέγω υμήν!

*...
και μετατροπή αυτών σε σταθερές αξίες (BMW, MBenz, Porsche, Land Cruiser, Jeep, Μεζονέττες στα Μεσόγεια, εξοχικό στη Πάρο, κλπ τρέντυ επενδυτικά σχήματα)

Το Γνήσιον Υπογραφής

Γνωστόν είναι ότι η Ελληνική Διοίκηση αγαπά την γραφειοκρατία και, γενικώς, οι διαμένοντες εν Ελλάδι υφιστάμεθα τους εξόχως γραφειοκρατικούς θεσμούς της χώρας.

Προσφάτως πήγα για νιοστή φορά να βεβαιώσω το γνήσιον της υπογραφής μου -- μία παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία που δεν συναντάται αλλού στον Πρώτο Κόσμο (στον οποίο ανήκει η Ελλάς).

Και ενώ περίμενα την σειρά μου ενόπιον της σφραγιδοφύλακος κυρίας που θα βεβαίωνε ότι ο ιστάμενος ενώπιόν της άρρεν τω όντι υπόγραψε το βεβαιούμενο χαρτί (το ποιός είμαι, παίζεται)... άρχησα να σκέφτομαι:

προς τι η γραφειοκρατία εν έτει 2009, εν ελλάδι;

Παλαιά, λέγαμε ότι στη Γαλλία π.χ. η γραφειοκρατία και τα πρωτόκολλα αποτελούσαν εγγύηση για τον διοικούμενο για παραβάσεις και κατάχρηση εξουσίας από τη δημόσια διοίκηση.

Όμως η ελληνική γραφειοκρατία δεν φαίνεται να συνάδει σε τέτοιους σκοπούς...

Και, αίφνης, το κατάλαβα: στην ελλάδα η γραφειοκρατία έχει επινοηθεί για να προστατεύει τον δημόσιο υπάλληλο!
  • Να μη υπάρχει εντοπισμός σημμείου ευθύνης (π.χ. "έχω χαρτί με βεβαιωμένη υπογραφή, γιαυτό έδοσα τα έγγραφα"
  • Διότι η διοίκηση παρομοιάζει τους υπηκόους με τον εαυτό της δηλ, δοθείσης της ευκαιρίας πλαστογράφησης της υπογραφής τινός, θα το έκανε!
  • Για να προστατεύεται σε ενδεχόμενο διεκδικήσεων πολιτών.
Ο.Ε.Δ.


Απλά πράγματα.


Γενικώς:
Η ποιότητα ζωής είναι χαμηλή εν ελλάδι και, για μείζωνας λόγους, δεν επιδέχεται βελτιώσεων.

Ει μη μόνον εάν α) ανήκεις στην ολιγαρχία των δημοσίων υπαλλήλων και β) συμμετέχεις στην "ανακατανομή (δημοσίου) πλούτου" η οποία τελείται σκιερώς.

Αυτά καταλαβαίνουμε από τα λεγόμενα ορισμένων πολιτικών του πλειοψηφικού κόμματος. Αυτοί, ξέρουν.