Thursday 16 September 2010

Απώλεια εθνικής κυριαρχίας ή... στρώσαμε το κρεβάτι μόνοι μας

Ο τίτλος από άρθρο στο Antinews της Τρίτης 14 Σεπτ 2010 περί απώλειας εθνικής κυριαρχίας σε αντάλλαγμα της βοήθειας ΔΝΤ.

Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Παρ'ότι βολεύει να φταίει ο άλλος και στην Ελλάδα παίζει το να είμαστε θύματα...
Όμως εμείς είμαστε οι δημιουργοί των προγραμμάτων "εξυγείανσης" και οι εφαρμοστές τους. Απλά τα συμφωνήσαμε σε γενικές γραμμές με τους εταίρους δανειστές μας.
Η εκάστοτε εφαρμογή είναι, επίσης, θέμα της ανεξάρτητης ελληνικής κυβέρνησης.


Παραθέτω ένα από τα πολλά και ενδιαφέροντα σχόλια που αναρτήθηκαν στο άρθρο:

"Γιατι να τρώμε τη κυβερνητική τηλε-προπαγάνδα του “δεν μπορώ να κάνω τίποτα, το ΔΝΤ μου την έχει πέσει…”.

Δεν ΑΠΩΛΕΣΑΜΕ τίποτα: ζητήσαμε και συμφωνήσαμε και προτείναμε και συμφωνήσαΝΕ…

Αυτά τα έκανε η Ελληνική κυβέρνηση (δηλ η τρέχουσα, η εκλεγμένη, η νορμάλ κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας). Που αποφασίζει στο όνομα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοκρατίας και το κάνει νόμιμα με βάση το εκλογικό της χρίσμα!

Ο υπουργός οικονομικών λε΄γεται Παπα-τρέχας, οχι ΔΝΤ. Ο μέχρι τούδε υπουργός Εργασίας που έκαψε θέσεις εργασίας δια νόμου λέγεται Λοβέρδος, όχι Τρόϊκα!

Ο Πρωθυπουργός μας λέγεται Τζέφφρυ “Yiorgos” Παπ, όχι Τόμσεν!

Αυτοί και κάποιοι άλλοι σαν αυτούς κατέχουν τη πολιτική εξουσία στην Ελλάδα!

Δείτε την απόφαση 2010/320 της Ευρωπαϊκής επιτροπής: δεν είναι μυστική ούτε κρυφή.

Εμείς (δηλ οι εκπρόσωποί μας) προτείναμε και συμφωνήσαμε τα “μέτρα’ και οι εταίροι μας συμφώνησαν να μας στηρίξουν επ’αυτών.

Ας φάμε τώρα την διαπραγματευτική “δεινότητα” του πρωθυπουργόυ και της παρέας του αλλά και τη προπαγανδιστική ικανότητα του Κου Παμπούκη μας.

Και ο πατέρας μου που πήγε στο πόλεμο για να ζήσει σε ελεύθερη ελλάδα,(όπως και πολλοί άλλοι) έχασε μέρος της σύνταξής του από τις ανομίες αυτών στους οποίους παρέδωσε την ελεύθερη (τότε) ελλάδα."

Thursday 9 September 2010

Στησαμε την Ελλαδα για να 'κονομήσουμε...

...Βέβαια, κονομάει η εκάστοτε, η όποια, elite: ένας ένας, με τη σειρά του ο καθ’ενας. Μόλις γεμίσει, έρχεται η επόμενη. Εξ’ου και δεν πολύ νοιαζόμασταν για τα τεκταινόμενα: "θα’ρθει και η σειρά μου", έλεγε ο καθένας.
Κάποιοι άσχετοι πάντα παρεισφρέουν, αλλά αν πολύ επιμείνουν συνηθως διώκονται για να αποκατασταθεί η τάξις…

Ως κράτος έχει δημουργήσει διοίκηση, εκπαίδευση, περίθαλψη... χρονο~ και χρηματο-βόρες δραστηριότητες.

"Να μη βγάλουμε κάτι από τα νοσοκομεία; Όλα από τη τσέπι μου;"

Δήλον ότι αν δεν βγάλει κάτι, τα νοσοκομεία θα αποτελέσουν 100% διαφυγόν κέρδος: απαιτούν επένδυση χρήματος που πλέον δεν είναι διαθέσιμο για κονόμα. Δεν είναι ακραίο, λοιπόν, να θέλουμε το εν λόγω νοσοκομείο να παράξει -- έστω δια της λειτουργίας του -- κάποιο κατ'εξαίρεσιν εισόδημα. Αλλιώς θα ήταν εξ'όλοκλήρου lucrum sessans & damnum emergens. Eξ ου και η κραυγή δίκαιης αγανάκτησης, "ΟΛΑ από τη τσέπι μου;"
Με συνέπεια, το ελληνικό κράτος νομοθετεί με υπερ της κονόμας και διασφαλίζει τη νομιμότητα των έργων και κινήσεών της.Πλημμελώς, δυστυχώς.

Ετσι εξηγούνται και κατανοούνται όλα.
Η εικόνα ως επιβράβευση της ανάγνωσης!