Thursday 28 June 2012

Το όνειρο του νεο-Ελληνα, το πιο ωραίο όνειρο...

Το (φευγαλέο) όνειρο έχει ως εξής:

* Να έχουμε κάποιο ακίνητο από το παππού, που το πήρε ένα κομμάτι ψωμί ("βρωμο-χώραφα ήταν τότε, ούτε σκύλοι δε πήγαιναν"). Ή ένα διαμέρισμα, η...

* Ή δουλεύουμε καλά κάποιες κρατικο-κυβερνητικές λαμογιές. Πάλι βγάζουμε καν'να οικοπεδάκι,καμμιά κασούμπα...

* Μεταλλάσουμε ακίνητo(α) σε χρήμα. Ευρωπαϊκό χρήμα. Το χρήμα αυτό πάει παντού και μετράει παντού: ενώ το ακίνητο δεν πάει πουθενά και δεν περνάει παντού).

* € 3-4 εκατ. φτάνουν, δεν χρειάζονται παραπάνω...

* Φροντίζουμε και έχουμε και το δικό μας σπιτάκι σε σικ περιοχή. Ή σικ σπιτάκι σε καλή περιοχή. Μεζονέττα, διαμέρισμα χάϊ να γυαλίζει... να φέρνει το παιδί τους φίλους και να έχουν να το λένε...



* Τα ευρόπουλα αυτά σε ελληνική τράπεζα βγάζουν μάνι-μάνι καν'να 100-150 χιλιαρικούλια, κασέρι! 
Στη ξεφτίλα, λέμε. Σε χαλάει;


Δη Γκρηκ Ντρημ:
Το σπίτι μας τόχουμε, το κασέρι μας τόχουμε και πέφτει, ζούμε καλά! Μένα 10ρικάκι το μήνα βγάινει το πράγμα και τα παιδιά και τα πάντα όλα... και η κόρη στο Λονδίνο και το παιδί στου Μπέρμπερυ.
Όλο και πέφτει και καν'να εξτρα παραδάκι από σύνταξη, μισθούλι, ο,τι να'ναι, για να συμπληρώνονται τα τρέχοντα έξοδα --

Τι μνημόνια, εργασίες, ανάπτυξη και μαλακίες μας λένε τώρα. Ο κάθε ξένος ζήτουλας που την έχει δει Θεός.

Αυτό είναι το Γκρηκ Ντρημ.

Και τίποτε άλλο...


Η γαλανόλευκη δεν έφταιξε. Δεν διακρίνει το λαμόγιο τον ελληνάρα από τον Ελληνα. 
Αυτό πρέπει να το διακρίνουμε εμείς.

Και να αποχαιρετήσουμε το όνειρο που φεύγει

Εργασία, ανεργία και το Ελληνικό μοντέλλο

"Μία θέση εργασίας για κάθε άτομο, ένα άτομο για κάθε θέση εργασίας..."
Αυτό είναι το κοινό σλόγκαν συνδικάτων και ιδιωτικών εταιριών απασχόλησης, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Within the next 5 years, the PrES industry on a global level will:
  • Support 280 million people in their job life
  • Help 75 million young people enter the labour market
  • Up-skill 65 million people, giving them more work choices
  • Create 18 million more jobs 
  • Serve 13 million companies with the right talents to succeed

Οχι στην Ελλάδα βέβαια!

Δίοτι στην Ελλάδα, η εργασία μέσω εταιρών απασχόλησης και απαγορεύεται πλην κάποιων εξαιρέσεων και τα συνδικάτα δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται πολύ για την ανεργία (περισσότερο για τα πολιτικά και τα εσπα ενδιαφέρονται επι του παρόντος).

Πολύ περισσότερο μας ενδιαφέρει η επόμενη δόση της έξωθεν βοήθειας για να ησυχάσουμε, βρε αδελφέ. Και μετά βλέπουμε.
Αντε, και ποιόν θα βάλει ο Σαμαράς υπουργό εδώ και μήπως βάλει καν'να δικό μας να νομημοποιήσουμε το αυθαίρετο;

Διότι όλα υατά συνδέονται με το νεο-Ελληναρικό όνειρο...

Tuesday 26 June 2012

Οι Έλληνες (πολιτικοί) δεν τό'χουν...

...σε αντίθεση με το οποιονδήποτε, τυχαίο, Έλληνα, έμπειρο στέλεχος σε όποια, τυχαία, εταιρία. Ετσι είπε Τούρκος γνωστός και έχει δίκιο.

Πόσοι έλληνες βουλευτές έχουν εργαστεί για κάμποσο χρόνο σε κανονικό εταιρικό περιβάλλον; ο Μητσοτάκης (στην Αλφα & Εθνική), καν'νας δυο άλλοι...
Γιατί εταιρικό περιβάλλον; για να έχουν εμπειρία του τί σημάινει να συνυπάρχεις, να συναλλάσσεσαι, να ακούς και να πείθεις άλλους και τελικά να συν-εργάζεσαι με άλλους σε μία οργάνωση που δεν εξαρτάται από εσένα μόνο αλλά απ'όλους.

Τώρα η Ελλάδα στέλνει ακόμη ένα κλιμάκιο στις Βρυξέλλες που, με όλες τις καλές προθέσεις, δεν ξέρει τη τύφλα του.
Ούτε από συζητήσεις, από διαπραγματεύσεις, από σχέδια, από εργασιακή συνύπαρξη με άλλους ανθρώπους, από εφαρμογές και από στρατηγικές...

Ιδανικά, η Ελλάδα των νεο-ελλήνων πολιτικών θα ήταν ένας έφηβος... που έκανε αταξίες, αλλά πλέον βάζει μυαλό.
Μετά το άγχος (του μνημονίου) που πέρασε, θέλει η μαμά να συνεννοηθεί με τον μπαμπά και να πουν στο άτακτο παιδί, "ΟΚ, σε αγαπάμε, αλλά μη τα ξανακάνεις! Πάρε πάλι χαρτζιλίκι σου και, ας το το χιλιάρικο που σου έδωσε ο θείος".

Αυτή είναι η ιδεατή και ονειρική στρατηγική της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκπροσωπούμενης από έναν συμπαθή υπερήλικα άσχετο με βασιλικό όνομα και 5-6 κανένους.

Thursday 21 June 2012

H νέα Ελληνική Κυβέρνηση

Μία καλή μου φίλη είπε σήμερα:
"κανένας Έλληνας πολιτικός δεν είναι ολοκληρωμένος -- είναι όλοι λίγοι ή κρετίνοι.
Οπότε, όταν βγαίνουν εκτός ελλάδας, ας πηγάινουν τρεις-τρεις για να αλληλοσυμπληρώνονται μπας και μαζύ κάνουν έναν...
Ο Ψηλός, ο Χοντρός κι'ο Ασχημος"

 Ζήτω η Ελλάς!

Monday 18 June 2012

Ανάπτυξη, αντίσταση και πράσινα άλογα...

ΤΟ σημαντικό θέμα το οποίο πρέπει να έχουμε υπ΄όψη μας μετεκλογικά είναι ότι δεν είναι η στιγμή να ασχολείται κανείς με την ανάπτυξη ιδία δε, όταν η ανάτπυξη δεν είναι θέμα λήψης μέτρων αλλά θέμα απαλλαγής από ήδη ληφθέντα μέτρα: υπερφορολόγηση, στένεμα εργασιακής νομοθεσίας (πλην της μείωσης μισθών), χουντική άντληση κεφαλαίων από την Αγορά, στάση πληρωμών του Ελληνικού Δημοσίου με ταυτόχρονη υποχρέωση εταιριών και ιδιωτών να καταβάλλουν μεγαλύτερους φόρους και προκαταβολικά τέλη...


Οι Ελληνικές εκλογές της 17 Ιουνίου ήταν πάλι ποδοσφαιρικού τύπου, με τους οπαδούς να πανηγυρίζουν τα γκολ της Ν Δ, αλλά το ματς τελείωσε.

Πέραν του ματς, νομίζω ότι η νίκη της ΝΔ στις εκλογές σημαίνει κάτι άλλο:
  • ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό ελληνων που θέλουν μια απλή φιλήσυχη ζωή...την οποία φαίνεται να συμβολίζει η ΝΔ.
    Βέβαια, τη φιλήσυχη ζωή που υπόσχεται ενδόμυχα η ΝΔ δεν έχει ποτέ καταφέρει να τη προσφέρει (πλην της τριετίας 2004-07). Βέβαια, ήταν το Πασοκ που υποσχόταν φιλήσυχη ζωή (με λεφτά) στους δικούς του οπαδούς που κυβερνούσε το περισσότερο χρόνο...
  •  Επίσης ένα σοβαρό ποσοστό ελλήνων κατάλαβαν ότι, όταν πνίγεσαι, πρώτα διασφαλίζεις την αναπνοή σου και μετά ασχολείσαι με το αν είναι μοδάτο το μαγιώ που φοράς.


ΑΠό την άλλη όμως το 70% των ελλήνων ΔΕΝ αγοράζει τη φιλήσυχη ζωή. Ή προτιμά αυτό που ξέρει από το πρόσφατο παρελθόν -- το δικαίωμα στη λαμογιά* -- ή εθελοτυφλεί και ασπάζεται άλλες, πιο απλές, αντίληψεις της πραγματικότητας.
Κατόπιν τούτου δεν είναι παράξενο που ο Συριζα πήρε το ποσοστό που έχασε το Πασοκ. Υπόσχεται αυτά που υποσχόταν και το παλιό Πασοκ:
100.000 νέα άτομα θα βολευτούν στο Δημόσιο, θα δώσω ("επιστρέψω") χρήματα στο λαό, θα αναμορφώσω την Ευρώπη και, συμπληρώνω εγώ, θα κάνω πάρτυ στο Κόστα Ναβαρίνο με λεφτά του Τσάβες και θα φέρω και θάλασσα στα Τρίκαλα με λεφτά του Πούτιν.


Βέβαια, χρήσιμο θα ήταν αν κάποιος πολιτικός θυσίαζε 24 μήνες πολιτικής σκοπιμότητας μπας και δει άσπρη μέρα η χώρα.

Δύσκολο όμως... η μπούρδα δεν έχει όρια επιρροής πλέον στην Ελλάδα.




Κι'όμως μη ξεχνάμε: οι Έλληνες ψηφοφόροι προσπάθησαν να γυρίσουν την κατάσταση το 2004 ήδη! Ο Κος Κ Καραμανλής έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα καταργούσε το Κράτος όπως το ξέραμε μέχρι τότε. Δυστυχώς δεν το πίστεψε ο ίδιος, ενώ τον πίστεψαν πολλοι ψηφοφόροι.
Με την έλλειψη εμπιστσύνης, την ανικανότητα (η την ελλειπή διάθεση;) της τότε κυβέρνησης Καραμανλή να καθαρίσει τα πράγματα και με την τηλεοπτική εχθρότητα, χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία... Τώρα θα ήμασταν πλέον κοντά στο δρόμο της ανάκαμψης.



Εκλογές 17ης Ιουνίου...

"Ιούνιος" διότι κέρδισε η Ν. Δ.
Αν κέρδιζε το ματς ο ξύριζας θα λέγαμε "Ιούνη".

Εκεί θα τελείωνε και το αριστερό στίγμα και θα γυρνούσαμε σύσσωμοι στο Πασοκ του παλιού καλού καιρού, με κοκκινο-φρουρούς κλπ. Μόνο που δεν υπάρχουν τα λεφτά για να ξαναγοράσουμε την πιστότητα των ψήφων.

Το πρόβλημα των Ελλήνων είναι δύο:

α) Οτι αναγκάζονται να ψηφίσουν ένα βλάκα και το κόμμα του (τον έχω γνωρίσει, είναι στόκος ο Αντωνάκης, άσε που νομίζει ότι τα ξέρει όλα)
β) Οι δύο σχεδόν, στους τρεις, έλληνες φέρονται ακόμη σαν έφηβοι και κάνουν την επανάστασή τους για να τραβήξουν τη προσοχή της πατρικής εξουσίας και για να βρουν τη πραγματική τους θέση στο κόσμο: 
  • ο Τσίπρας φέρεται σαν να βγαίνει από την πρώτη του πετυχημένη ερωτική εμπειρία και θα αλλάξει το κόσμο όλο διότι είδε το (οργασμικό) φως
  • ο Καμμένος σα να μη έχει ξεπεράσει ακόμη την επιχειρηματική ικανότητα ττης οικογένειάς του και φωνάζει "κάτω με εσάς που έχετε εξουσία! Είμαι κιεγώ εδώκαι αξίζω, δε με βλέπετε;"
  • ο Μιχαλολιάκος είναι ο ήρωας του κρυφού αντι-αριστερισμού. Ο Αριστερός είναι άπλυτος και μιαρός. Επίσης, σε μία ιδανική ΕΛλάδα πας μη έλλην, στόχος σκοποβολής ή σφαλιάρας.
  • η Παπαρρήγα μέσα από τα συνήθη ξουραφέξαλα, παρακαλεί να βγεί βουλευτής για να βολέψει τα παιδιά της στο Κολλέγιο, γνωστό Κολχόζ της γνώσης.
    ενω....
  • ο Κος Κουβέλης, προσπαθεί μάταια να πείσει ότι υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι και αξιοπρεπείς άνθρωποι που συνδυάζουν ελληνική υπηκοότητα με τη ιδιότητα του Ελληνα πολιτικού (δεν υπάρχουν -- μόνος του είναι)

Καλά κάνουν οι μελετημένοι άνθρωποι που τα μάζεψαν κι'έφυγαν η θα τα μαζέψουν και θα φύγουν. Προστατεύουν τις οικογένειες τους και ανακτούν μέρος της αξιοπρέπειάς τους. Διότι ιερή μεν η Ελληνική ιθαγένεια και το Πνεύμα άλλα προσβολή η υπηκοότητα της Ελλάδας του Τσίπρα, Π'κων/νου, Βενιζέλου κι'άλλων παχύδερμων κλπ, σαχλαμπούρδων, εκπροσώπων της...

Εκτός κι'αν ο Αντωνάκης πετύχει εκεί που ο Κωστάκης απέτυχε.

Η ελπίς πεθαίνει τελευταία...

Tuesday 5 June 2012

Το πασοκ πέθανε. Ζήτω το ΠΑΣΟΡΥΖΑ!

Με άλλα λόγια, το καλό παλιό πασοκ των Κων Τσοχατζόπουλο, Α. Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα, Τσοβόλα, κλπ, είναι εδώ, πάλι μαζί σας, κάτω από νέα διεύθυνση και νέο όνομα:

Σ Υ Ρ Ι Ζ Α

Ψηφίστε σύριζα και σφυρίζετε ανέμελα!

* Θα προσλάβουμε 100.000 νέους υπαλλήλους στο Δημόσιο!
* Θα επιστρέψουμε τα χρήματα που στερήθηκαν οι υπάρχοντες Δ Υ από τις μειώσεις μισθών!
* Θα φορολογήσουμε το τζίρο των επιχειρήσεων!
* Θα στηρίξουμε την ανάπτυξη παίρνοντας χρήματα από τους λογιαριασμούς των πλουσίων (όσοι έχουν λογαρισμό σε τράπεζα είναι πλούσιοι. Για να θέλουν να τάχουν σε τράπεζα πρέπει να έχουν πολλά λεφτά -- αλλιώς θα τάχαν στο μαξιλάρι τους).
* Θα επαναδιαπραγματευτούμε τα μνημόνια και, στο τέλος της ημέρας, αυτοί μας έσουν ανάγκη οχι εμείς αυτούς!
* Θα βολέψουμε τα παιδιά των αγωνιστών μας αξιοκρατικά, με κριτήριο τον αγώνα!

...και ο,τι άλλο μας γυαλίσει.