Tuesday, 23 February 2010

Απολυταρχία και "Αυταρχική Βουλευτική Δημοκρατία"


Το παρακάτω αναρτήθηκε στο γνωστό blog "αντι-νέα":


"Είναι ίδιο των αυταρχικών καθεστώτων (όπως η Ελλάδα) να μη πολυενδιαφέρονται οι κυβερνητικοί για τη μάζα — φτάνει να λέγεται ότι αντιπροσωπεύουν τη μάζα.

Εξ’ ου και ο έλεγχος (με τον α’ ή β’ τρόπο) των ΜΜΕ επιβάλλεται, όπως έδειξε και ο Γκέμπελς."



Η εικόνα είναι για το "αρτος και θεάματα." Αρτος υπάρχει ακόμη το θέαμα έλειπε.

Sunday, 21 February 2010

Τα γνωστά του πολιτικού μάρκετινγκ

Σήμερα κάποιος μπούλης ομιλών στην ΝΕΤ (ερτ-2) μας είπε ότι τα έσοδα ήδη αυξήθηκαν από τις διαρθρωτικές αλλαγές στο Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με πέρυσι. Με ίδιες δυνάμεις...

Ουάου!!!

Πως φαίνονται τα αποτελέσματα της σοφίας των Παπα-τρέχα!!


Βέβαια, ξέχασε ο μπούλης να μας διευκρινίσει ότι τον Δεκέμβριο οι αρμόδιοι χαλάρωσαν τις εισροές προς το Δημόσιο με αποτέλεσμα ένα μέρος από τις εισροές αυτές να φαίνονται λογιστικά στον Ιανουάριο. Για να φανεί το καλό αποτέλεσμα... και να πάρει καλό βαθμό και μπόνους ο Παπα-τρέχα από το αφεντικό Βρυξελλών!!

Μαρκετινίστικα κόλπα... πως να δείχνουμε χωρίς να είμαστε.


<= ο Κος Παπα..... (συμπληρώστε κατά το δοκούν)

Σύντομα αλλά και εύστοχα και περιεκτικά σχόλια...

Από άρθρο του Κ. Ροδινού, γράφοντα και ως Factorx στο antinews:


"(...) Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι το γιγαντωμένο, σπάταλο, αναποτελεσματικό και διεφθαρμένο κράτος. Το οποίο παράγει ελλείμματα, ταλαιπωρεί και καταδυναστεύει τους πολίτες και εμποδίζει κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα. Ειδικά μετά το 1981 αυξήθηκε υπέρμετρα ο δημόσιος τομέας για να βολευτεί ο «κομματικός στρατός» του ΠΑΣΟΚ.

(...)

Φορολογία:

Δεν μπορεί κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε προβλήματα να αυξάνουμε τους φόρους! Έλεος πιά! Για να δώσουμε στην οικονομία ανάσες ανάπτυξης πρέπει να περιορίσουμε τους φόρους: Ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικών μαθαίνει ότι αν, σε περιόδους ύφεσης αυξήσεις τη φορολογία, η οικονομία οδηγείται σε περαιτέρω ύφεση. Τα φορολογικά έσοδα είναι αντιστρόφως ανάλογα του ύψους των φορολογικών συντελεστών (καμπύλη laffer), δηλαδή για τους μη ειδικούς τα φορολογικά έσοδα αυξάνονται όταν μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές! Όχι όταν αυξάνονται! Από τη Ν.Δ. περίμενα λοιπόν μια γενναία φορολογική πρόταση:

Φορολογία Εισοδήματος

Οι ισχύοντες φορολογικοί κλίμακες υποχρεώνουν τους πολίτες να φορο-αποφεύγουν γιατί από ένα σημείο και μετά, που οι συντελεστές ανέρχονται στο 40%, είναι αντικίνητρο να εργάζεσαι! Κάνεις το κράτος συνέταιρο στη τσέπη σου! Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουν;

Ας μπουν, λοιπόν, τρείς συντελεστές 10% για τα χαμηλά, 15% για τα μεσαία και 25% για τα υψηλά εισοδήματα. Ας ελέγχει το Υπουργείο δειγματοληπτικά ένα 4-5% των δηλώσεων, και όποιος συλλαμβάνεται να παρανομεί, μέσα! Αν πραγματικά θέλει το κράτος, πολύ εύκολα, με δυο-τρία τεκμήρια, μπορεί να τσιμπήσει τους φοροφυγάδες. Αλλά δε θέλει! Γιατί ο μεγαλύτερος φοροφυγάς είναι το κράτος!

Δεν υπάρχει περίπτωση να εμπεδωθεί φορολογική συνείδηση όταν υπάρχουν κοινωνικές ομάδες που δεν πληρώνουν φόρους!

ΦΠΑ

Πήραμε ένα φόρο και τον κόψαμε στα μέτρα κάθε κοινωνικής ομάδας, ανάλογα με την επιρροή που ασκεί. Οι δικηγόροι για παράδειγμα εξαιρούνται. Λογικό, αφού έχουν την πλειοψηφία στη βουλή! Αντί, λοιπόν, να βάλουμε ένα ενιαίο φόρο ας πούμε 15% στα βασικά είδη και έναν αυξημένο, ας πούμε 25% στα είδη πολυτελείας και στα εισαγόμενα, έχουμε δημιουργήσει ένα κυκεώνα ρυθμίσεων και εξαιρέσεων και την πληρώνουμε όλοι με τα καύσιμα!

(...)

Πουθενά αλλού στην Ευρώπη, το κράτος δεν έχει τόσο έντονη παρουσία στην οικονομική δραστηριότητα. Δεν είναι μόνο οι αναρίθμητες υπηρεσίες και οργανισμοί που δεν έχουν κανένα αντικείμενο, οι άχρηστες επιτροπές και η τελευταία μόδα, οι δήθεν Ανεξάρτητες Αρχές και οι ΜΚΟ που φύτρωσαν σαν μανιτάρια. Είναι η ανάμιξη του ακόμα και σε επιχειρηματικές δραστηριότητες!"


Αυτά τα γλαφυρά.


Monday, 1 February 2010

Δημιουργία 65.000 νέων θέσεων εργασίας στη... Βουλγαρία!


Νέο σχέδιο νόμου προτείνει νέες, πιο δημιουργικές, περιοριστικές διατάξεις που κυριολεκτικά βοηθάνε την εξαγωγή θέσεων εργασίας σε περισσότερο ευέλικτες κοινωνίες.

Σχολιάζοντας, ο αρμόδιος Α. Λομβέρδος ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα οδηγήσει στη δημιουργία 65.000 νέων θέσεων εργασίας... προφανώς εκτός Ελλάδος εννοεί.
Θα το καταλάβαινε αν είχε διαβάσει το κείμενο!

Το νέο προσχέδιο αυξάνει την ανεργία...


Σύντομα Παραδείγματα :

* η προσωρινή απασχόληση επιτρέπεται μόνο για ειδικές, παροδικές ανάγκες, για λίγο, αν δεν είναι επικίνδυνη εργασία, και μόνο αν η ανάγκη της συγκεκριμένης ειδικότητας είναι παροδική...
* η χρήση ΔΠΥ επιτρέπεται μόνο για 3 μήνες...
* προβλέπεται μεγάλο πρόστιμο για να διευκολύνεται η είσοδος του ΣΕΠΕ (SS ελληνικού τύπου) στα γραφεία εταιριών...
* ελαστικά ωράρια μόνο με ΟΚ των συνδικάτων ή των τοπικών Κολχόζ...
* οι μερικά απασχολούμενοπι έχουν πρωτειραιότητα στις προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις (αξιοκρατικό, ε;)...
* Χρήματα θα δοθούν σε υμέτερους του ΟΑΕΔ για να εκπονήσουν... μελέτες επί των θεμάτων εργασίας...


Η ερώτηση που έχω είναι: είναι ηλίθιοι οι συντάσσοντες το προσχέδιο ή έχουν κάποιου είδους αποθημένο με "εργοδότες" ή...

Ουδείς καταλαβαίνει ότι οι εργοδότες, ή θα προσλάβουν κόσμο με μορφή εργασίας που θέλουν, ή καθόλου. Αν ζητάνε ευέλικτη εργασία ή σε μορφή έργου, τότε οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα μείνουμε πλέον ΆΝΕΡΓΟΙ.




Αμαν πια!