Tuesday 27 January 2009

"Μάνος, Sebastian, Floyd" -- μουσική εκπομπή άξια λόγου (και της μουσικής)

Εδώ και ένα περίπου χρόνο, ο Κος Χρήστος Μιχαηλίδης παρουσιάζει στο Τρίτο, ραδιοφωνικό πρόγραμμα "μουσικής και λόγου" κάθε εργάσιμον ημέρα 08:00 -- 9:45. Το όνομα αυτού ως άνω.

Κάθε μέρα λοιπόν, ο Κος Μιχαηλίδης κλείνει την εκπομπή του με "...από το Χ. Ψ. στον ήχο και τον Χρήστο Μιχαηλίδη στα λίγα υπόλοιπα..."

Αυτά τα "λίγα υπόλοιπα", λοιπόν, είναι το εύνασμα για να παρακολουθήσω την εκπομπή. Βέβαια, είμαι κλασσικατζής -- αλλά στη εκπομπή αυτή μέγα μέρος της αττραξιόν είναι κάποιες μικρές (πλην δεινές) σκέψεις του Κου Μιχαηλίδη. Για τους εν ελλάδι κατοικούντες, είναι σκέψεις διδακτικές αλλά και καθυσηχαστικές: λες, "δεν είμαι τρελός, να που υπάρχει κι'άλλος που το λέει -- και δημόσια μάλιστα και λακωνικά!"

Μεταξύ των πολλών μικρών σχολίων / σκέψεων:

  • οι εκπτώσεις στα μαγαζιά, ξεκινάνε από τις ΧΨ Ιανουαρίου και λήγουν στις ΨΩ Φεβρουαρίου. Οι ηθικές εκπτώσεις συνεχίζονται χωρίς ημερομηνία λήξης
  • η καταστροφολογία της τηλεόρασης, όπου οι συντάκτες των νέων θα ψάξουν απεγνωσμένα να βρούνε κάποια δυστυχία ή καταστροφή και αν δεν υπάρχει τίποτα στην ημεδαπή, με μεγάλη χαρά θα παρουσιάσουν κάτι στην άλλη άκρη του κόσμου ή θα φτιάξουν κάτι...
  • ...και άλλα πολλά
Κάθε μέρα, η σκέψεις της ημέρας αξίζουν να ακουστούν. Σαν αντίδοτο στην επιθετικότητα και τη μιζέρια που υπάρχει γύρω.

Ασε που έχει και πλάκα...

Μάνος Χατζιδάκης, J Sebastian Bach, P. Floyd. Μουσικός ηγέτης της σειράς, ο JSBach. Μακράν.

1 comment:

Irini said...

και οι πνευματικές εκπτώσεις συνεχίζονται......they continue to circle the drain recruiting more and more people every day!!!!!!