Thursday 29 October 2009

Σε γνωρίίίίίζω από τη...όψη; πέψη; κόψη; κάψη... (ρε παιδιά, βούκινο θα γίνουμε -- πάλι το ξεχάσαμε)

Γνωρίζουμε άπαντες βέβαια ότι το μεγάλο Νιέτ* αποτελεί επικοινωνιακό σύμβολο, ο Μεταξάς φέρεται να έχει πει "...alors c'est la guerre..."}
Ευχαριστούμε όλοι τους λεβέντες, τους μάγκες, τους ήρωες των προηγουμένων γενιών που μας παρέδωσαν μία χώρα με μέλλον, ώραμα και κανένα /πολυ χωματόδρομο για να έχουμε να ασχολούμεθα...

Η δική μου γεννιά ακόμη γνωρίζει τα περί όψεως και κόψεως... το παραπάνω αναφέρεται στο στις επόμενες γενιές, τα παιδιά του των σοσιαλ-χαβιάρ γονέων.

Άλλωστε οι δικοί μας γονείς ήταν στο πόλεμο(οχι ότι μάθαμε τα πολλά, προσδιοριστικά το αναφέρω...)

Π.χ. ο πατέρας μου έκανε στάση στο Muhldorf/Mettenheim, όπου κτιζόταν εργοαστάσιο παραγωγής κινητήρων αεροσκαφών και χρειάζονταν "διανοούμενους" που να μιλάνε γερμανικά + δύο άλλες γλώσσες. Αυτό μέχρι να ελευθερωθεί η σουίτα του στο μαγευτικό
θέρετρο Dachau (βλέπε παραπλεύρως)που ήταν κοντα.

Το πατέρα μου τον γλύτωσαν οι γλώσσες που μιλούσε, οι γενικές γνώσεις (ήταν από τους "intellectuals" βλέπεις) χημείας και και άργησαν να τον στείλουν στο θέρετρο... με αποτέλεσμα να τον προλάβουν ακόμη στο Mettenheim οι Αμερικανοί που είδαν φως και μπήκαν το Μάιο του 45. Σε όλο το στρατόπεδο ήταν δεν ήταν 8 έλληνες.

Ε ρε Παναγία μου! Νάχεις κλείσει για Dachau και να σε σώζει o Patton με γκολ στη παράταση!!!

Παρατάχθηκαν οι Γερμανοί, τέως μάγκες, με τον οπλισμό και τα πηλήκια κάτω στο πάτωμα.

Τη προ-προηγουμένη μάθανε οι Γερμαναράδες ότι πλακώνουν Αμερικανάκια με ζοριλίκια γιατί έχουν δει άγριες κακοποιήσεις κρατουμένων και Dachau. Θέλανε να κάνουν καλή εντύπωση στους Αμερικανούς και βάλανε τους ανθρώπους να φάνε... με το ζόρι:) Ε ρε γέλια!
Που να φας, αφού χρόνια τώρα έχει συνηθίσει το στομάχι στη δίαιτα Dachau!

Ενυγουέυ, πλακώνουν τα Αμερικανάκια, ρίχνουν πέντε ματιές και πατάνε τα πηλήκια και φτύνουν τα όπλα των παρατεταγμένων Γερμανών.

(Σημειωτέον ότι την εποχή εκείνη τέτοιες πράξεις δεν γίνονταν. Σε αντίθεση με σήμερα, σεβόσουν τον αντίπαλο.)

Ευχαριστώ, μπαμπά μου.





Πολιτικοί: Οι Αναίσχυντοι
Με τα πολλά παχιά λόγια και αιδώ σε ανεπάρκεια τίμησαν και οι νέοι κυβερνητικοί πολιτικοί μας την λεβεντιά των προπατόρων μας (εξαιρέσει, amazingly, του νέου μας Προθ/γού).

Η μόνη σχέση του τρέχοντος Υπουργού Άμυνας με την πολεμική φαίνεται να προέρχεται από τη πάλη του με τη δυσκοιλιότητα.


*ΝΙΕΤ: ΟΧΙ στα Ρώσικα

No comments: