Friday 28 June 2013

Γιατί στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει ουσιαστική ανεργία... 'Η στην ουσιαστική κρατική ΔΕΝ υπάρχει

...διότι οι ιθύνοντες της Ελλάδας, πολιτικοί και συνδικαλιστές, θεωρούν ως "ανεργία" την απόλυση από το Ελληνικό Δημόσιο. 

Διότι ουσιαστική εργασία για την Ελλάδα είναι η απασχόληση στο Ελληνικό Δημόσιο. (Ο ιδιωτικός τομέας αποτελείται από διαπλεκόμενους με πολύ καλά κονέ και πολλά λεφτά -- δεν μετράνε.)

Και στην Ελλάδα ΔΕΝ έχουμε ανέργους του Ελληνικού Δημοσίου.
Ουσιαστικά, λοιπόν, για τα μάτια του Ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος και των εκλγμένων πολιτικών μας, στην Ελλάδα ΔΕΝ έχουμε ουσιαστική ανεργία...

Επί του θέματος αυτού, αναγνώστης του Capital έγραψε ένα εύστοχο σχόλιο: ππαίρνω το θάρρος λοιπόν και παραθέτω την περιεκτική, γλαφυρή και ουσιώδη αυτή απάντηση  που έγραψε ο εμπνευσμένος αναγνώστης panost σε άρθρο του 'Αγη Βερούτη με θέμα την ανεργία στο Capital.. Και ευχαριστώ τον panost που έγραψε τόσο ωραία και για εμένα.


Σχόλιο στο άρθρο  "Πολεμος κατά της Ανεργίας"

""Γιατί να μην ξεκινήσεις ή να μην επεκτείνεις μια ουσιαστική επιχειρηματική δραστηριότητα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα?
Γιατί:
α) Η γραφειοκρατία είναι χειρότερη απο πρίν

β) Τα φορολογικά είναι πιο περίπλοκα απο πρίν

γ) Τα περίπλοκα φορολογικά δεν είναι καν σταθερά. Αλλάζουν συνέχεια. Πάντα προς το χειρότερο. Η τράπουλα ξανανακατεύεται ακόμη και μετά το τέλος της παρτίδας.

δ) Η φαινομενική πολιτική σταθερότητα είναι εξαιρετικά εύθραυστη και πιθανώς επίπλαστη. Οι εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις φαίνονται ακόμα πιο ασταθείς, παρορμητικές και χαοτικές.

ε) δεν υπάρχουν χρήματα, δεν δανείζονται χρήματα

στ)αν υπάρχουν χρήματα υπάρχουν ελκυστικότεροι επενδυτικοί προορισμοι

ε)Μετά από 5 χρόνια κρίσης, το κράτος παραμένει το ίδιο εχθρικό στις επιχειρήσεις.


στ) Υπάρχει μια διολίσθηση του πνευματικου "αέρα" της Ελλάδας προς έναν βαλκανοανατολίτικο απολίτιστο τριτοκοσμικό επαρχιωτισμό και αυταρχισμό.

ζ) Πλαναται συνεχώς στον αέρα μια γενικότερη αίσθηση ανασφάλειας σαν να έπεται συνεχώς καταστροφική χρεωκοπία αναταραχή χάος. Πλανάται πολύ επίμονα.

η) Ακόμη μιλάμε για το αν είναι ασφαλή 1000 ευρώ που έχουν κατατεθεί στην τράπεζα.
Ακόμη δεν γνωρίζουμε αν είναι.
Ακόμη μιλάμε για τα ίδια και τα ίδια που επανέρχονται χωρίς τίποτε να έχει αλλάξει. Μιλάμε πολύ γενικώς

θ)Το πολιτικό σκηνικό φαίνεται εξίσου απροετοιμαστο με τον πολίτη, και εξίσου η και περισσότερο απρόθυμο για οποιαδήποτε λύση. Δεν υπάρχει εστω και στοιχειώδης εμπιστοσύνη κανενός προς κανένα.

ι) Η ελλάδα ΔΕΝ έχει "πρόσωπο" για σοβαρές επενδύσεις. Η εικόνα χαοτικου και ετοιμόρροπου κράτους, χαοτικής και μισαλλόδοξης κοινωνίας που έχει περάσει προς τα έξω έχει κάνει ζημιά.
Επισης η εικόνα "είμαστε διαρκώς στο χείλος του γκρεμου" έχει και αυτή κάνει μεγάλη ζημιά.

ια) Δεν δίνεται η αίσθηση πως η κατακρήμνηση κρατους-πολιτών-κοινωνίας έχει ολοκληρωθεί, έστω και αν έχει ανασχεθεί η ταχύτητα της πτώσης.

Πως να μειωθεί η ανεργία υπό αυτές τις συνθήκες?""



Κατά τα φαινόμενα, η ανεργία ΔΕΝ μπορεί να μειωθεί σημαντικά για πολλά χρόνια. Διότι για να πάρει τα πανω της η οικονομία πρέπει, μεταξύ άλλων, να απολυθούν πολλά άτομα από το Ελληνικό Δημόσιο τομέα.

Η άυξηση των δεικτών της οικονομίας μαςθα σήμαινε τη μείωση της ανεργίας στον ιδιωτικό τομά αλλά περνά από την ανεργία στο Δημόσιο τομέα...

No comments: