Wednesday 2 October 2013

Τεχνολογία, Ερευνα και τα Ιδρύματά της... πως τα καταφέρνουν αυτοί ενώ εμείς οι υπόλοιποι...

"Πως τα καταφέρνουν..." θα το πούμε πιο κάτω.

Γνωρίζετε το  Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας; μάλλον όχι, αν είστε πολιτικός, τηλεπαρουσιάστρια/ής ή κάτι παρόμοιο.

Το "FORTH" μήπως; όπως λέμε forthnet; δηλαδή το δίκτυο επικοινωνίας του ως άνω ΙΤΕ που έγινε προ πολλών ετών εταιρία (με την "Μινωικές Γραμμές")

Κάπως έτσι -- δηλαδή πολύ πιο διπλωματικά -- μιλούσα σε άτομο από το πολιτικό γίγνεσται, ο οποίος γνώριζε μεν την ύπαρξη του ιτε (με μικρά γράμματα για να μη πολυ-φαίνεται) αλλά δεν είχε ιδέα τι κάνει. Μάλλον, δεν είχε ιδέα ότι "κάνει πράγματα".
<<Τι λε ρε παιδί μου...
Ας είναι καλά οι άνθρωποι!>>

Μα'στα.

Τι πράγματα κα΄νει; π.χ. εφαρμογές. Παράδειγμα, λογισμικό κρυπτογράφισης. Χρησιμοποιείται από τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Δεν το γνωρίζουμε διότι τα μέσα στην ελλάδα σχολούνται με πίτσι-πίτσι πολιτικών "ο Κος τάδε από την ΝουΔου, η Κα δείνα από το Θασοκ...κοκ Οχι με δημιουργικά πράγματα.
Εκτός κι'αν πέσει στη προσοχή κάποιου παρουσιαστή ερζατς "δημισιογράφου"... καμποσες δεκαετίες αργότερα:
Το ΙΤΕ λοιπόν, μεταξύ άλλων έχει αναπτύξει (εδώ και 1-2 δεκαετίες) εφαρμογή laser για δύσκολες περιπτώσεις καθαρισμού -- π.χ. αρχαία ευρήματα που χρειάζονται προσοχή και μέχρι τώρα καθαρίζονται με βούρτσα... Αυτό υπάρχει ~15 χρόνια.Μέσω των μέσων της (καιαι λοιπών πολυλογάδων κοιμήσιδων, η Ελλάδα το ανεκάλυψε τώρα.
Τίθεται βέβαια εύλογο ερώτημα: με τέτοιες "μηχανές" πως θα συνεχίσεις να βολεύεις τα παιδιά του κόμματος και των φίλων;;; (Μπορείς αλλά οι πολιτικοί μας που να το ξέρουν οι καημένοι.)



Παρεμπιπτόντως πως ξεφυγε και υπάρχει ακόμη ΙΤΕ; διότι έχει χρήαματα από το εξωτερικό -- δηλαδή από τις ερευνητικές εργασίες που αναλαμβάνει. Και έτσι γλυτώνει.

Δηλαδή, στο "πως τα καταφέρνουν αυτοί ενώ εμείς οι υπόλοιποι..." η απάντηση είναι, τα καταφέρνουν διότι κινούνται κάτω από τα ραντάρ ενδιαφέροντος των πολιτικάντιδων και του Ελληνικού γκουβέρνου!


Το ως άνω κεράκι παρατίθεται συνοδεύον την ευχή ες αεί να μη παίρνουν, είτε χαμπέρι είτε στα σοβαρά οι Ελληνες πολιτικοί και οι γύρω τους την ύπαρξη του ιτε. Το γράφω με μικρά γράμματα για να μη πολυ-φαίνεται....


No comments: