Wednesday 23 December 2009

Ωραία πράγματα, λεβέντικα

Η εικονιζόμενη νεαρά κορασίδα παρατίθεται υπέρ της εμπνεύσεως του πνεύματος σας -- έμπνευση την οποία δεν μπορεί η Ελλάς από μόνη της να μας προσφέρει επί του παρόντος.

Αυτή η κορασίς αποτελεί το πρώτο ωραία πράγμα.

Η αύξηση της φορολογίας -- αντί για τη μείωση των εξόδων, αντί για τη μείωση των 800 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων - μάλλον την αύξηση τους -- είναι άλλο ωραίο πράγμα: λεβέντικο.

Η εισαγωγή από το εξωτερικό και εγγραφή νέων ψηφοφόρων είναι μαγικό πράγμα: μάγκικο και αποτελεσματικό.

Η μετονομασία του Υπουργείου Εσωτερικών (δηλαδή, "της ένοπλης κρατικής εξουσίας") σε Προστασία του Πολίτη, είναι επίσης ωραίο πράγμα, λεβέντικο, και δροσερό. Το κάναμε κι'εμεις στη μετ εφηβική εποχή: "αλλάζοντας το όνομα, περνάς μήνυμα". Ουάου!

Τραβώντας λεφτά από τις τράπεζες μειώνεις τη ρευστότητά τους κι'ετσι δεν θάχουν να δώσουν και μπόνους. Υπέροχα πράγματα!


Πέραν από το να δίνει ποιητικά ονόματα σε Υπουργεία, και να πετά μηνύματα για το κυνήγι της μάγισσας ("θα τα φάμε από τους πλούσιους και θα τα δώσουμε στους δικούς μας!") -- η κυβέρνηση αυτή ξέρει να κάνει τίποτα.

Δηλαδή πέραν του να μιλά.

Π.χ. την κατα τάλλα θαυμασία Κα Κατσέλι (αυτή επί των εμπορικών) θα μπορούσαμε να μη τη βλέπουμε στη θέση αυτή;

Δεν υπάρχει κανένας στο ΠΑΣΟΚ με εργασιακή εμπειρία, να πάει στη θέση της;; Για να ξέρει πως γίνεται ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ η αύξηση των εσόδων.
Στα λόγια, το ξέρω κι'εγώ.

Αλλιώς, ας μαζεύουμε τα μπογαλάκια μας, όσο είναι ακόμη ανοικτά τα σύνορα, κι'ας φεύγουμε σιγά-σιγά.

No comments: