Thursday 12 May 2011

News from the front: Ο Κος Βερούτης και τα των Ελλήνων σπίτια

Στην νεοΣοβιετική Ελλάδα του ανύπαρκτού Σοσιαλισμού, ο πάτος κάθε μέρα διαψεύδει επί τα χείρω το βάθος του.
Το θέμα είναι, πως οι Έλληνες πολιτικοί θα βρουν λεφτά για να τη βγάλουν τους επόμενους χψω μήνες -- χωρίς να θίξουν τους δικούς τους/


Ο Αγης Βερούτης γράφει στο Capital:
""Οπουδήποτε εμπλέκεται το δημόσιο (δηλαδή παντού) δημιουργούνται εστίες διαφθοράς, χρηματισμών, μικρών ή μεγάλων καθυστερήσεων, πρόσθετου κόστους, και φυσικά το παρεπόμενο όλων των παραπάνω: απώλεια της ανταγωνιστικότητας.""

Συμφωνώ και επαυξάνω. Όμως, στην Ελλάδα υπάρχει έλεγχος στη δημιουργία υπεραξίας και πλούτου. Η απελευθέρωση της δημιουργίας υπεραξιών από τον οιοδήποτε εγκυμονεί ένα μεγάλο κίνδυνο: να ξεφύγει ο δημιουργός από τη δαγκάνα του Κράτους.... και, εν καιρώ θα ξεφύγει η δημιουργία πλούτου από την στενή διαχείρηση του Κράτους.
Όποτε και οι έχοντες τη πολιτική εξουσία στην Ελλάδα, αλλά και τα αφεντικά τους, θα χάσουν το μονοπώλιο στο πλουτισμό...


Συνεχίζει ο Άγης:
""Μετά από ένα χρόνο Μνημόνιο είμαι πιο απαισιόδοξος από όσο ήμουν όταν ξεκίνησε. Εξηγώ: όταν ξεκίνησε, η προοπτική ήταν ότι θα απελευθέρωνε την οικονομία και θα της επέτρεπε να ιαθεί, επουλώνοντας μόνη της τα τραύματα από 35 χρόνια παρασιτοκρατίας.

Στον ένα χρόνο που πέρασε τίποτε από όσα έπρεπε να γίνουν άμεσα δεν έγινε. Ούτε καν οι μετατάξεις στον ΟΣΕ, ούτε το κλείσιμο των 121 οργανισμών χωρίς αντικείμενο που όμως έχουν δημοσίους υπαλλήλους αλλά δεν έχουν γραφεία ή δραστηριότητα, ούτε η διακοπή πληρωμής συντάξεων σε 60.000 νεκρούς (συγγνώμη βρήκαν καμιά διακοσοπενηνταριά νεκρούς που εισπράττουν ακόμη σύνταξη, ψάχνοντας εκείνους που φαίνονταν γεννημένοι πριν το 1921, σε πέντε-έξι δήμους μόνο που έψαξαν, ενώ για τους κάτω των ενενήντα ετών που λογικά είναι η πλειοψηφία το πλιάτσικο συνεχίζεται ακάθεκτο). Οι οικονομικές πληγές συνεχίζουν να αιμορραγούν στο ρυθμό των 66 εκατομμυρίων ευρώ περισσότερα από όσα εισπράττει το κράτος καθημερινά! Κάθε μέρα! Και οι πολιτικοί σφυρίζουν αδιάφορα!

Μήπως έχουν κάτι άλλο στο νου τους, κάποια πηγή εσόδων που δεν φανταζόμαστε, που θα χρησιμοποιήσουν όταν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πάψουν να τους δανείζουν;
""

Λέω εγώ:
Εκτος.... εκτός κι'αν πρόκειται για τα τελευταία σκιρτίσματα μελλοθάνατου -- που όμως δεν καταλαβαίνει ότι πεθαίνει, σε πείσμα των καιρών και των ενδείξεων.

Πως λέμε Καντάφι; που έχει μουλαρώσει και δε κουνάει ρούπι!

No comments: