Wednesday 25 June 2014

Ελλάς 2 - Ακτή Ελεφαντοστούν 1 -- Αξιοπρεπείς, ωραίοι, νεο-Ελληνες: οχι Διότι κέρδισαν, αλλά για το πως κέρδισαν.

Η Ελλάδα πρωτοσέλιδο πάλι!

Αυτή τη φορά, στο ποδόσφαιρο: Από την ηττοπάθεια του πρώτου αγώνα σε νίκη στον τρίτο αγώνα:
Γκολ, 2-1. 20 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του αγώνα.
Βέβαια είναι ωραίο να κυττάμε τα γκολ και να βλέπουμε νίκη της ομάδας μας και να γνωρίζουμε ότι με αυτή τη νίκη περνάμε στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία μας...κλπ.



Είναι επίσης ωραίο να προσέξουμε και μία άλλν πτυχή του αγώνα:

ΕΛΛΑΣ                                                                 Α Ε
Φάουλ                                13                                                                        23
Κίτρινες κάρτες                  0                                                                         3

Και οι δύο ομάδες ήταν κόσμιες χθες... έχω δει άλλα παιχνίδια όπου μόνο η Ελληνική πλευρά ήταν πολιτισμένη - όχι μόνο όταν κυττούσε ο διαιτητής, αλλά και όταν δεν κυττούσε. Και ας έβριζε από μέσα του (στα ελληνικά) ο γνωστός Ελληνας διεθνής!

Θεωρώ όταν εν πολλοίς, η Ελληνική ομάδα έχει ταπεινοφροσύνη, που ήταν και είναι η μεγάλη της δύναμη εδώ και 10 χρόνια .Όπως τότε, το 2004, ένας από τους παικτες ρωτήθηκε μετά από νίκη στους 16 του Euro "πάμε για κύπελλο;" και απάντησε "Μα τι λέτε τώρα, ποιό κύπελλο. Απλά έχουμε τη τύχη να παίξουμε άλλο έναν αγώνα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό τον αγώνα..." Και ως γνωστόν, πήρε το κύπελλο.

Είναι ωραίο λοιπόν να πανηγυρίζεις μια νίκη στα γκολ, είναι ακόμη πιο ωραίο να πανηγυρίζεις άλλη μία βραδυά όπου οι Ελληνες παίκτες δείχνουν ήθος, ηρεμία (όσο γίνεται!) και πολιτσμό. Τα τελευταία χρόνια, η εθνική ομάδα της Ελλάδας έχει βάλει πολλά γκολ στον αγώνα της συμπεριφοράς στο γήπεδο!
___________


Και ένα τελευταίο: συνήθως, αυτοί οι παίκτες ο,τι μπορούν κάνουν. Όπως λέει και ο προπονητής τους, "δεν είμαστε η χειρότερη ομάδα όταν χάνουμε, ούτε η καλύτερη όταν κερδίζουμε...". Αλλά προσπαθούν και, καμμιά φορά, όταν η ψυχολογία είναι σωστή, κάνουν την υπέρβαση.

Να μπορούσαν και άλλοι στην Ελλάδα, ιδίως αυτοί με πολιτική δύναμη να παρουν λίγο παράδειγμα από τους ανθρώπους αυτούς!

Αλλά βέβαια, να μου πεις, οι ποδοσφαιριστές μπορεί να κλωτσάν μόνο μία μπάλλα, αλλά έχουν κάποια εργασιακή εμπειρία τη πλάτη τους... ενώ οι πολιτικοί της Ελλάδας αποφέυγουν κάθε εργασιακή εμπειρία με εξέχουσα επιτυχία, χρόνια τώρα.

Δηλαδή, μια Εθνική εβδομάδα, αποτελούμενη από Ελληνες πολιτικούς θα εύρισκε δικαιολογία να ΜΗ παίξει σε κάθε αγώνα... "που να τρέχεις τώρα. Κόπωση!"

No comments: