Friday 27 June 2014

Όσο συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το Ελληνικό πολιτικό-συνδικαλιστικό κατεστημμένο βλέπει τη χώρα σαν Κράτος...

...και όχι σαν μαγαζί που στήθηκε για να κονομήσουν, ΔΕΝ θα καταλαβαίνουμε γιατί το προφανές σε ΟΛΟΥΣ τους άλλους, νοήμωνες και μη, ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ στο πολιτικο-συνδικαλιστικό κατεστημμένο της σημερινής Ελλάδας.

Και θα αναρωτιόμαστε, όπως ο κος Κράλογλου σε άλλο ένα από τα ενδιαφέρονται, περιεκτικά και σωστά στοχευμένα άρθρα: "μα δεν το καταλαβαίνουν ότι κάνουν μ@λ@κίες; Εϊναι δυνατό, να είναι ΟΛΟΙ ζώα, στόκοι, ηλίθιοι;"
Στατιστικώς απίθανο, πράγματι.

Παραθέτω μία από τις πολλές και ενδιαφέρουσες απαντήσεις στο άρθρο αυτό (που πραγματεύεται τη μείωση των εξαγωγών τους τελευταίους μήνες λόγω της κεφαλαίων κίνησης και επένδυσης).

Σχόλιο:
"Συμμερίζομαι τις απόψεις του κου Κράλογλου και των όσων απαντησαν, αλλά πιστεύω ότι όλοι στηρίζονται σε λανθασμένη παραδοχή: ότι στη σύγχρονη Ελλάδα το "ΚΡΑΤΟΣ" έχει στόχο τη βελτίωση των πραγμάτων -- οικονομικά, κοινωνικά, κ.α.
Εγώ δεν πιστεύω ότι τούτου ισχύει, ούτε οι έχοντες πολιτική δύναμη ή οι επιρρεάζοντες τους πολιτικούς, έχουν αυτό το στόχο. Πιστεύω -- και οι ενδείξεις φαίνονται σαφείς -- ότι στόχος είναι η κονόμα.

Τώρα να μιλάμε για εξαγωγές κλπ.... πολύ δύσκολος και επίφοβος τρόπος να βγάλεις χρήμα: να βγάλεις το χρήμα που είναι ήδη στο συρτάρι, να το δώσεις σε κάποιον "επιχειρηματία" (και που τον ξέρω αυτόν; μήπως δεν είναι δικός μας;) ο οποίος θα επενδύσει το χρήμα, να παράξει κάτι, να το πουλήσει, για να σου απιστρέψει ΠΙΟ ΠΟΛΥ χρήμα στο συρτάρι... Ουουουουο. Κόπωση. Γιατί να κουραζόμαστε: ας βολευτούμε με ο,τι έχει το συρτάρι τώρα!
Παρ'αυτα, ΔΕΝ πιστεύω ότι οι πολιτικοί + συνδικάλες κλπ λαμόγια θέλουν το κακό κανενός, απλά ΔΕΝ εχουν στόχο το καλό κανενός εκτός του δικού τους "δεβλετίου"...
Εξ'ου και δεν κόβουν ΟΛΟ το μισθό ή ΟΛΗ τη σύνταξη... Τουλάχιστο όχι ακόμα."
_____

Το μόνο που μένει είναι να βρεθεί ο τρόπος να είμαστε ΟΛΟΙ μέρος του Ελληνικού πολιτικο-συνδικαλιστικού κατεστημμένου.

Για να πεινάσουμε παρέα...

No comments: