Tuesday 17 February 2015

Εκπληκτικά εύστοχο κείμενο...

...από τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο σε άρθρο του στο Athens Voice με τίτλο "Ευγενώς τυφλωμένοι. Ίσως"

"ιδεοληπτικοί αριστεροί (παρέα με σκοτεινούς ακροδεξιούς εθνικιστές) οι οποίοι υπεραπλουστεύουν και συμπυκνώνουν όλο το ελληνικό πρόβλημα σε δύο λέξεις ("μνημόνιο" και "χρέος") και υπόσχονται απλόχερα μια επιστροφή στο 2009 της αφθονίας, κι αυτό για το πλήθος αρκεί. Αυτό είναι ελπίδα. Βασισμένη σε αφηρημάδες και μιας θρησκευτικής χροιάς πίστη στο ατεκμηρίωτο."
(δική μου έμφαση)
Πόσο πιο απλά μπορεί κανείς να το πει.


Να συμπληρώσω δύο τρεις ιδέες (πλατειάζοντας)

--οι περισσότεροι έλληνες, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών, ΔΕΝ έχουν ιδέα το περιέχεται στο "μνημόνιο". Π.χ. το μνημόνιο ΔΕΝ λέει, "μείωση συντάξεων". Αυτό το πρότεινε η Ελληνική πλευρά.
Λέει π.χ. περιορισμός του κρατικού μηχανισμού και απλούστευση της διαδικασίας ίδρυσης εταιρίας...άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων που ΔΕΝ εφάρμοσε η Ελληνική κυβέρνηση.

--η τρέχουσα κυβέρνηση που πρεσβεύει κρατισμό (το λέει, ανοικτά, αν μη τι άλλο) υπόσχεται μεταρρυθμίσεις

--παγώνει την ιδιωτική εκμετάλλευση αεροδρομίων, που είναι μία μεταρρύθμιση

--είναι αντίθετη με το "μνημόνιο" αλλά η ίδια προτείνειδιατάξεις του κνημονίου (π.χ. πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς...)

--τσακώνεται με τους εταίρους για την ονομασία "μνημόνιο" και την "επέκταση" και το "πρόγραμμα". Αντ'αυτού θέλει συμφωνία και "γέφυρα" και πρόγραμμα".

--τσακώνεται με τους εταίρους αλλά δεν έχει παρουσιάσει δικό της σχέδιο, απλά κάνει θόρυβο γύρω από το σχέδιο των άλλων...

--στο μεταξύ προστέθηκαν ~90.000 άνεργοι στο σύνολο. Με αυτούς δεν ασχολείται κανένας.

--Με ανέργους θα σχολούμαστε τώρα...


Μπορούμε να συνεχίσουμε επ'άπειρον. Η ουσία είναι ότι διαδραματίζεται show για εσωτερική μάλλον, κατανάλωση. Ο κος Βαρουφάκης θα κερδίσει και κάποια διεθνή δημοσιότητα, πράγμα που ποτε δεν βλάπτει... Ειδικά δε, όταν είναι ο μόνος από την τρέχουσα κυβέρνηση που μπορεί να αρθρώσει πλήρη πρόταση με κάποια μη μπουρδολογική σημασία δημόσια και στα αγγλικά.


No comments: