Monday 15 November 2010

Καιρός για ΚΟΠΑΝΑ: ο 2ος γύρος εκλογών στην Ελλάδα

Από άρθρο του Κου Χ. Γιανναρά

"Ας μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν, οι Ελληνες τουλάχιστον, τον θρασύτατο εκβιασμό που τους άσκησε, πριν από μια εβδομάδα, ο πρωθυπουργός τους:

"Να ψηφίσετε," έλεγε, "άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μάλιστα για καινούργια θεσμικά μορφώματα με διευρυμένες εξουσίες. Αλλά δεν έχει σημασία αν ψηφίσετε ικανούς ή ανίκανους, τίμιους ή φαύλους, ευφυείς ή μικρονοϊκούς. Πρέπει να ψηφίσετε τη δική μου καμαρίλα, αλλιώς πηγαίνω για εθνικές εκλογές και οδηγώ τη χώρα σε επίσημη πτώχευση, στάση πληρωμών, πείνα και τρόμο."

Αυτό αποτελεί τη σύγχρονη ελληνική μορφή ολιγαρχικού φασισμού κομμουνιστικού τύπου. Είναι Ελληνικό επίτευγμα. Δεν χρησιμοποιεί ανοικτή σωματική βία και πάντα φροντίζει να καλύπτεται από μανδύα νομιμότητας -- δηλαδή νομοθετούμε πρώτα και πράτουμε μετά. Αλλά στις εκλογές δεν χρειάζεται τόσο η νομοθεσία όσο η σωτά δωμημένη επικοινωνία: "πρόσεξε, γιατί χωρίς εμένα, πραγματοποιούνται οι χειρότεροι εφιάλτες σου. Εχω τη κατάσταση στα χέρια μου."


Βέβαια, πέρα από σούπερ- κοπάνα ήταν και εκλογές ΤΑ -- δηλαδή όχι κομματικού τύπου...Ο αμοραλισμός του ΠΑΣΟΚ καταφέρνει σχεδόν πάντα να ξεπερνά τα όρια φαντασίας του κοινού και έτσι να το καταλαμβάνει εξαπίνης... "δεν μπορεί να λέει τόσα ψέμματα" Λάθος. Μπορεί!

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που σου λέει ένα πράγμα στίς πάρα πέντε και άλλο στις και τέταρτο... χωρίς να κουνήσει βλέφαρο!

No comments: