Wednesday 27 February 2008

Η δασκάλα με τα ξανθιά μαλλιά καλεί τους blog-o-μαθητές στο γραφείο της...


...για ένα γερό ράπισμα. Χθες, 26 Φεβ 2008.
Η δασκάλα κα Ε. Στάη εργαζομένη στο τηλεοπτικό σταθμό Άλφα, φώναξε στο γραφείο της τους μαθητές Α. Καψαμπέλη (τ. εργαζόμενο σε εφημερίδα και νυν συνεργάτη στο επιμαχο blog πρεςς-τζϊάρ) και Π. Καμμένο (νυν εργαζόμενο σαν υφυπουργός Ναυτιλίας ν. Αιγίου + νησιωτικής πολιτικής). Η δασκάλα απεκάλυψε ότι ο μαθητής Καψαμπέλης έγραψε άσχημα μηνύματα για τον μαθητή Καμμένο. Ο Καμμένος φαίνεται ότι δεν πήγε να κλαφτεί στη δασκάλα (και πολύ σωστά: χαφιές είναι, να γλύφει τη δασκάλα;). Το πήρε πρέφα από άλλες πηγές η δασκάλα.

Κριτές ήταν ο Κος Κακαουνάκης (εργαζόμενος σαν τηλε-παραθυριστής) και ο Κος Κύρτσος (εργαζόμενος σαν επιχειρηματίας/εκδότης ημερισίου τύπου)...

Είχε μεγάλη πλάκα, παιδιά. Σαν καλή παιδαγωγός, η δασκάλα με αυστηρό ύφος (και ξανθά μαλλιά καλά νάναι η l'Oreal) γρήγορα ήρθε στο θέμα και προσπάθησε να κάνει τον Καψαμπέλη να ομολογήσει το σφάλμα του και να μετανοήσει. Ο Καμμένος ήταν ήπιων τόνων όπως αρμόζει σε συμμαθητή: δεν χαφιεδίζουμε στην εξουσία (στις δασκάλες, δηλαδή).
Οι κριτές παίξαν το ρόλο του καλού + κακού μπάτσου. Ο Κος Κακαουνάκης ήταν ο άξεστος, κακός μπάτσος με άξεστα, κακά, σχόλια. Ο Κος Κύρτσος ήταν πιο μεστός και εξευγενισμένος και όχι δηκτικός.

Με ξεκάθαρες φράσεις που "καταλαβαίνει η θεία..." όπως είπε, η δασκάλα Στάη έδωσε τη σωστή διάσταση στα πράγματα: αναφέρθηκε σε αναρτήσεις για τις οποίες ευθύνεται ο Καψαμπέλης, στο ότι οι αναρτήσεις είναι το θέμα στα μπλογκ και τα υπόλοιπα είναι τεχνολογία (;;;), ότι έχει ευθύνη ο Καψαμπέλης για τις αναρτήσεις στους τοίχους ακόμη κι'αν δεν τις έγραψε αυτός (π.χ. γιατί δεν τις έσβησε;) και πολλά άλλα.

Εν ολίγοις, μάθαμε ότι εκτός του μαθητή Καψαμπέλη και, πιθανόν, του μαθητή Καμμένου, κανείς άλλος δεν σκάμπαζε από blogs. Το θέμα δεν είναι ότι έπρεπε να σκαμπάζει, αλλά ότι δεν χρειάζεται να ξέρεις τίποτα για το θέμα το οποίο παρουσιάζεις στο τηλεοπτικό γυαλί. Αρκεί να δείχνεις ότι τα ξέρεις όλα. Εξ'ου και το δασκαλίστικο ύφος.

No comments: