...30 Ιουνίου 2015 (120 χρόνια αργότερα) η Ελλάδα βγαίνει από την ευρωζώνη και την ΕΕ μετά από δημοψήφισμα επί ενός πολύπλοκου σχέδιου διάσωσης το οποίο καταψηφίστηκε. Η τότε πολιτική ηγεσία αρνείτο να πειράξει τα συμφέροντα του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, με περικοπές σε μισθούς του δημοσίου και επιδόματα & συντάξεις των ΔΕΚΟ, πράγμα το οποίο οδήγησε σε ρήξη με τους τότε εταίρους και δανειστές της ώρας.**
Βγαίνοντας από το σκληρό κοινό νόμισμα, το ευρώ, το βάρος χρηματοδότησης των συντάξεων και του ευρύτερου δημοσίου τομέα αναιρείται με την έλευση νέου νομίσματος άνευ αξίας. Οι ιδιωτικές τραπεζικές καταθέσεις στη Ελλάδα μηδενίζονται για 15 μέρες και επανεμφανίζονται στο νέο νόμισμα σε πρώτη υποτίμηση 75% έναντι της παλαιάς ισοτιμίας δραχμής: ευρώ.
Αναταραχές στο εσωτερικό της χώρας ανησυχούν έντονα τις συμμαχικές και φίλες χώρες: ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία. Φόβοι εξάπλωσης της "μόλυνσης" σε άλλες ασθενέστερες οικονομίεςν: Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία. Κυρίως όμως οι γεωπολιτικοί φόβοι είναι μεγάλοι λόγω των συνεχιζομενων αναταραχών στη Μέση Ανατολή.
- Η Τουρκία παίρνει πρωτοβουλία και προφέρεται απίσημα να συμβάλλει στη στήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας εντάσσοντας την Ελλάδα στη ζώνη επιρροής της.Το αντάλλαγμα είναι η επίσπευση της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.
Επιπρόσθετα, η Τουρκία υπόσχεται να επιρρεάσει τη ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα για την επανένταξη και της Ελλάδας στην ΕΕ.
Επίσης αναλαμβάνει να εγγυηθεί μερικώς και για την αποπληρωμή του υπέρογκου εξωτερικού χρέους της Ελλάδας. - Μπροστά στις εγγυήσεις και τις παραχωρήσεις της Τουρκίας, ΗΠΑ και Ρωσία καλωσορίζουν την εξέλιξη αυτή σαν λύση και εγγύηση της σταθερότητας στη περιοχή.
- Μάλιστα, η ΕΕ δέχεται να συζητήσει την σταδιακή αναπροσαρμογή του ονομαστικού χρέους της Ελλάδα; Γι'αυτό και προσφέρεται να βοηθήσει στην γρήγορη αποπληρωμή του ΔΝΤ που προσφέρει ακριβό χρήμα, για να ανοιγεί ο δρόμος στην ενδο-ευρωπαϊκή διευθέτηση του θέματος.
- Ο τελευταίος Έλληνας πρωθυπουργός, Α Τσίπρας, μυστικά συναινεί στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από τη Τουρκία, με αντάλλαγμα τη διαφυγή του στο εξωτερικό και τη διάσωση των καταθέσεων του σε ξένες τράπεζες.
- Οι άλλοι έλληνες πολιτικοί φυγαδεύονται με βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων, των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας και της NSA.
Τίθεται σε εφαρμογή σχέδιο "σύζευξης" των δύο δημοσίων τομέων σε ένα. Στόχος, η επιλογή 650,000 ελληνω δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων ΔΕΚΟ και η αναζήτηση νέων εργασιακών δεδομένων για όλους.
Τα Τουρκικα δεν θα είναι υποχρεωτικό μάθημα στα ελληνικά σχολία.
Οι τράπεζες και τα βενζινάδικα ξανα-λειτουργούν κανονικά. Μεγάλη αύξηση τουρισμού πολυτελείας αναμένεται από την γειτονική Τουρκία...
Πείτε μου ότι το παραπάνω είναι εφιάλτης και θα ξυπνήσω τη Δευτέρα 6/7/2015 και όλα θα είναι καλά!
** Το χρονικό της εξόδου:
Η Ελλάδα, χαμένη στα άγρια κύματα παραπληροφόρησης, της δημαγωγίας και των ψεμμάτων διάφορων πολιτικών της των κομματικών "παραγόντων", κινδυνεύει να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία προστατεύει τη θέση της και εξασφαλίζει την ακεραιότητά της:
Η Ελλάδα ζει από τους δανειστές της, ΕΕ και ΔΝΤ. Μη έχοντας πάλι χρήματα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, η τότε Ελληνική κυβέρνηση ("σύριζα") ζητά νέο δανειο από τη Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι συνομιλίες είναι ταραγμένες με πολλές δηλώσεις εκατέρωθεν και καμμία πρόοδο για πέντε μήνες. Στο μεταξύ η Ελληνική οικονομία αρχίζει να καταρρέει από την αβεβαιότητα.
Η Ελληνική κυβέρνηση αρνείται κυρίως να μειώσει το κόστος του Δημόσιου Τομέα (μισθοί δημοσίου και επιδόματα) και το κόστος της στήριξης των συντάξεων των ΔΕΚΟ όπως και το κόστος του εξοπλισμού ΕΔ. Αντ'αυτού ποτείνει περαιτέρω αυξήσεις στη φορολογία αλλά επισημαίνει τη πεγαλύτερη λιτότητα που αυτό συνεπάγεται. Οι δανειστές δεν συναινούν και ζητούν άυξηση των φόρων η μείωση κόστους και πολλές μεταρρυμθίσεις μιλώντας για την "επανεκκίνηση της οικονομίας".
Οι συζητήσεις δεν καταλήγουν, διότι η Ελληνική κυβέρνηση επιμένει να μη πειράξει τους μισθούς του Δημοσίου, τον αριθμό των Δημοσίων Υπαλλήλων και τη χρηματοδότηση των συνταξιοδοτικών ταμείων των ΔΕΚΟ (κυρίως ΔΕΗ και του ΟΤΕ) και οι δανειστες επιμένουν σε "ισοδύναμα" μέτρα που είναι πολύ επώδυνα. Υπάρχουν και παρεξηγήσεις, περί "τελεσιγράφου" των δανειστών που είναι απλά πρ΄τοαση, κ.α.
Η τότε Ελληνική κυβέρνηση κηρύττει δημοψήφισμα επί του θέματος ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε πρόγραμμα των δανειστών για τη διάσωση της Ελλάδας (που μάλλον δεν ίσχυε πλέον) λέγοντας ότι το ΟΧΙ σημαίνει έξοδο αοπό τη λιτότητα. Οι δανειστές διαμηνύουν ότι το "όχι" σημαίνει έξοδος από την ΕΕ και το κοινό νόμισμα. Η έντονη καμπάνια της τότε κυβέρνησης υπέρ του "οχι" αποδίδει και στο δημοψήφισμα επικρατεί το ΟΧΙ.
No comments:
Post a Comment