Monday 22 June 2015

Όταν στρουθοκαμηλίζεις, τίποτα δεν μπορεί να σου ανοίξει τα μάτια...

...γιατί δεν το θέλεις εσύ ο ίδιος. Μόνο η καταστροφή διότι εκεί και να μη κοιτάς το υφίστασαι πλήρως.

Όπως λέει και ένας σοφός φίλος, αν κάποιος έχει αποφασίσει να κλείσει τα μάτια του στη πραγματικότητα, δεν θα τα ανοίξει με τίποτα διότι δεν θέλει να δει και να δεχτεί τη πραγματικότητα.


Οι έλληνες είμαστε ειδικοί σε αυτό :  ο μεγαλύτερος πληθυσμός στρουθοκαμήλων είναι στην Ελλάδα, πέρι τα 2-3 εκατομμύρια.



Τι συμβαίνει;

Δεδομένα (χωρίς σειρά):

1) Υπάρχει κυβέρνηση που δεν ξέρει τι της γίνεται - αλλά γνωρίζει να λέει όχι σε κάθε επαφή με άλλες πλευρές. Ελπίζει ότι η άλλη πλευρά θα προτείνει κάτι "καλό" αλλά δεν ξέρει τι είναι "καλό". Επίσης δεν θέλει να αποξενώσει τους Δημόσιους υπαλλήλους της χώρας.

2) Υπάρχει παραπληροφόρηση από τη κρατική προπαγάνδα που τα ΜΜΕ αναπαράγουν. Επίσης επιβάλλεται περιορισμός στη ελευθερία λόγου (Ελλάς= 99 στο ελευθερίας λόγου).

3) Τα ΜΜΕ δεν τολμούν να παρουσιάσουν τη πραγματικότητα διότι φοβούνται κυρώσεις (άρση άδειας λειτουργίας, ελέγχους, κλπ) και επίσης πτώση της θέασης διότι θα προβάλλουν την μη αρεστή πραγματικότητα σε ανθρώπους που επιλέγουν να ακολουθήσουν πολιτικούς που τους λένε να κυττάξουν αλλού.

4) Έχουμε νέο εχθρό: εχθρός είναι ο ευρωπαίος συμμάχος.
(Επειδή οι ανεγκέφαλοι πολιτικοί κλέβουν ή ξοδεύουν για λογαριασμό των ψηφοφόρων τους, φταίνει οι "βάρβαροι". Βλέπε, η ΕΡΤ/ ΝΕΡΙΤ με διπλάσιους εργαζόμενους, κλπ )

Παλιά ο εχθρός ήταν οι Αμερικάνοι.

Η Ψυχοπαθολογία του νεο-Ελληνα: η πραγματικότητα είναι τόσο αβασταχτη, που καλύτερα είναι να κυττάω αλλού. Ίσως και να φύγει από μόνη της, ίσως να ξεχάσω ότι υπάρχει, ίσως κάποιος πολιτικός μου τη πάει λίγο πιο μακρυά να μη φαίνεται...





No comments: